til opskriften Mandelmåner
300 g | blødt smør |
100 g | flormelis |
450 g | hvedemel |
0,25 tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
1 pose | Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g) |
2 poser | Dr. Oetker Mandelmel (100 g) |
revet skal fra 1 ubehandlet citron | |
1 tsk. | Dr. Oetker Mandelaroma |
3 spsk. | Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje eller 3 spsk. flormelis |
Pisk smør og flormelis sammen i en skål og pisk 8-10 min. til blandingen er lys og cremet. Tilsæt sigtet mel og bagepulver og rør det i sammen med hakkede mandler, mandelmel, citronskal og mandelaroma. Dæk dejen med film og stil den i køleskabet mindst 30 min.
Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.
Skær dejen i mindre stykker og tril små måner på tykkelse med en lillefinger. Læg mandelmånerne på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag mandelmånerne i 10-12 minutter. de gyldenbrune. Afkøl mandelmånerne på en bagerist og drys dem med vaniljesukker eller flormelis inden de lægges i en kagedåse.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
394kJ 94kcal |
2072kJ 495kcal |
Fedt | 5.96g | 31.36g |
Kulhydrat | 8.49g | 44.69g |
Protein | 1.33g | 7.00g |