Dygtige Liv Martine har lavet denne lækre og saftig marzarinkage med marcipan og kokos. Kagen er toppet med hindbærmarmelade og en luftig marengs, så den både er en fryd for øjet og smagsløgene.
til opskriften Mazarinkage: glutenfri og laktosefri | Liv Martine
springform; ø 22 cm | |
Dr. Oetker engangssprøjtepose | |
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm | |
gasbrænder |
200 g | laktosefri smør - stuetempereret |
150 g | sukker |
250 g | marcipan i små tern |
3 | æg str. M/L |
2 poser | Dr. Oetker Mandelmel (100 g) |
3 tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
60 g | kartoffelmel |
50 g | kokosmel |
3 blade | Dr. Oetker Husblas |
400 g | hindbærmarmelade |
100 g | æggehvider str. M/L |
85 g | flormelis |
1 tsk. | Dr. Oetker Vanilla Paste |
5 - 10 | friske hindbær |
Dr. Oetker Mandelsplitter eller krymmel |
Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
Pisk smør, sukker og marcipan sammen. Tilsæt æggene og fortsæt med at piske.
Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Vend dem derefter i marcipanmassen.
Fordel dejen i en smurt springform (ø 22 cm) med bagepapir i bunden (dejen vil være ca. ½ cm i tykkelsen). Bag mazarinbunden midt i ovnen i 40-50 minutter. Afkøl bunden helt, frigør derefter kagen fra springformen.
Kom kagen på et fad, kom kageplast og ringen fra springformen udenom kagen. Derved får kagen en flot kant når hindbærmarmeladen fordeles.
Bagetid: 40 - 50 minutter
Læg husblas i blød i koldt vand. Varm 100 g af marmeladen op. Klem husblassen fri for vand og smelt den i marmeladen. Hæld den varme blanding over i den resterende marmelade og rør sammen. Fordel marmeladen på mazarinbunden og lade den sætte sig på køl mens marengsen piskes.
Pisk æggehvider, flormelis og Vanilla Paste sammen til en sej marengs. Pisk i mindst 10 minutter. Fyld marengmassen i en sprøjtepose med en rund tyl og pynt kagen med små toppe. Brug en créme brûlée-brænder (gasbrænder) til at brune marengsen let.
Halvér de friske hindbær og pynt kagen med hindbær og mandelsplitter eller krymmel.
Vær opmærksom på at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er glutenfrit og laktosefrit. Hvis du er allergiker så tjek altid bagsiden af det specifikke produkt inden du pynter din kage.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1897
kJ
453 kcal |
1528
kJ
365 kcal |
Fedt | 24.15 g | 19.48 g |
Kulhydrat | 52.03 g | 41.96 g |
Protein | 6.04 g | 4.87 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: