Flag

Mazarinkage: glutenfri og laktosefri | Liv Martine

12 - 14 portioner
Middelsvær
120 minutter
Lækker mazarinkage med kokos og hindbær, og så er den endda glutenfri og laktosefri. En perfekt kage til eftermiddags- eller aftenkaffen.
Dygtige Liv Martine har lavet denne lækre og saftig marzarinkage med marcipan og kokos. Kagen er toppet med hindbærmarmelade og en luftig marengs, så den både er en fryd for øjet og smagsløgene.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
springform; ø 22 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 13 mm
gasbrænder

Ingredienser

Mazarinbund med kokos
200 glaktosefri smør - stuetempereret
150 gsukker
250 gmarcipan i små tern
3æg str. M/L
2 poserDr. Oetker Mandelmel (100 g)
3 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
60 gkartoffelmel
50 gkokosmel
Hindbærmarmelade
3 bladeDr. Oetker Husblas
400 ghindbærmarmelade
Marengs
100 gæggehvider
85 gflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
Pynt
5 - 10friske hindbær
Dr. Oetker Mandelsplitter eller krymmel

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelmel (100 g)
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Mandelsplitter eller krymmel

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

1

Mazarinbund med kokos

200 glaktosefri smør - stuetemperet
150 gsukker
250 gmarcipan i små tern
3æg str. M/L
2 poserDr. Oetker Mandelmel (100 g)
3 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
60 gkartoffelmel
50 gkokosmel

Pisk smør, sukker og marcipan sammen. Tilsæt æggene og fortsæt med at piske. 

Bland de tørre ingredienser sammen i en skål. Vend dem derefter i marcipanmassen.

Fordel dejen i en smurt springform (ø 22 cm) med bagepapir i bunden (dejen vil være ca. ½ cm i tykkelsen). Bag mazarinbunden midt i ovnen i 40-50 minutter. Afkøl bunden helt, frigør derefter kagen fra springformen. 

Kom kagen på et fad, kom kageplast og ringen fra springformen udenom kagen. Derved får kagen en flot kant når hindbærmarmeladen fordeles.

Bagetid: 40 - 50 Minutes

2

Hindbærmarmelade

3 bladeDr. Oetker Husblas
400 ghindbærmarmelade

Læg husblas i blød i koldt vand. Varm 100 g af marmeladen op. Klem husblassen fri for vand og smelt den i marmeladen. Hæld den varme blanding over i den resterende marmelade og rør sammen. Fordel marmeladen på mazarinbunden og lade den sætte sig på køl mens marengsen piskes.

3

Marengs

100 gæggehvider
85 gflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste

Bland æggehvider og flormelis pisk med en håndmixer i ca. 10 minutter  og tilføj Vanilla paste. Marengsen er klar når den er luftig og lidt stiv. 

Fyld marengmassen i en sprøjtepose med en rund tyl og pynt kagen med små toppe. Brug en créme brûlée-brænder (gasbrænder) til at brune marengsen let.

4

Pynt

5 - 10friske hindbær
Dr. Oetker Mandelsplitter eller krymmel

Halvér de friske hindbær og pynt kagen med hindbær og mandelsplitter eller krymmel.


Note

Vær opmærksom på at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er glutenfrit og laktosefrit. Hvis du er allergiker så tjek altid bagsiden af det specifikke produkt inden du pynter din kage.