Mini sommerlagkager med bær og hyldeblomstcreme - uden gluten

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Små søde sommerlagkager, der passer perfekt som kage til sommerfødselsdagen. De er lette og smager dejligt af sommer og denne version er endda glutenfri.

8 stk.

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mini sommerlagkager med bær og hyldeblomstcreme - uden gluten

Redskaber:

håndmixer
bageplade; 30 x 40 cm
rund udstikker; ø 9 cm
kagerulle
Dr. Oetker engangssprøjtepose

Lagkagebunde uden gluten:

8 æg str. M/L
350 g sukker
4 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 g rismel
100 g kartoffelmel
4 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Hyldeblomstcreme:

2 æg str. M/L
2 blade Dr. Oetker Husblas
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
¼ tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
2 ½ dl sødmælk
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
2 ½ dl piskefløde

Pynt:

500 g friske bær - vælg dine favoritter
1 dl flormelis
250 g hvid fondant
flormelis , til udrulning
100 g mørk chokolade

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Lagkagebunde uden gluten

Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Bland rismel, kartoffelmel og bagepulver i en skål indtil det er ensartet. Sigt de tørre ingredienser i æggemassen og vend derefter dejen sammen. Smør dejen ud i et jævnt lag på to bageplader beklædt med bagepapir.

Bag bundene i ca. 10 minutter til overfladen er let gylden. Hvis bundene får for meget farve i ovnen, kan de dækkes med et stykke stanniol mens de bager færdig.


Vend de færdigbagte bunde ud på bagepapir drysset med sukker og udstik 24 runde kager med en rund udstikker (ca. ø 9 cm.)

2

Hyldeblomstcreme

Læg husblassen i blød i 5-10 minutter i koldt vand. 


Pisk æg, sukker, majsstivelse og vaniljepasta sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm cremen forsigtigt op til kogepunktet under konstant omrøring. Kog cremen godt igennem og tilsæt hyldeblomstdrik.Tag gryden af varmen.


Klem vandet ud af husblassen og rør det i den varme creme. Rør indtil husblassen er helt opløst. Sæt cremen til afkøling indtil den er næsten kold og har en tyk og cremet konsistens.


Pisk fløden til en let flødeskum. Vend cremen i flødeskummet. Virker cremen en anelse klumpet, så passér den gennem en sigte, inden den vendes i flødeskummet.

3

Pynt

Skyl bærrene og skær større bær i mindre stykker. Vend bærrene i flormelis og lad dem trække i ca. 30 minutter.



Rul fondanten tyndt ud på et bord drysset med flormelis. Udstik 8 cirkler (ca. ø 9 cm.). 


Smør 8 af bundene med et meget tyndt lag creme og læg fondantcirklerne ovenpå. 



Kom creme og bær på 8 af de resterende bunde, top med endnu en bund og gentag med creme og bær. Top alle kagerne med en af bundene med fondant på.


Smelt chokoladen og lad den køle en smule ned og kom det i en sprøjtepose. Klip et lille hul. Lav enten snirkler direkte på fondanten eller lav det på et stykke bagepapir. Lad chokoladen stivne og flyt derefter forsigtigt snirklerne over på kagerne.

Pynt evt. kanten af kagerne med rød glasur og krymmel.

Tips

Opbevar kagerne på køl, hvor de kan holde sig 1-2 dage.

Kagen kan laves som en stor lagkage, hvormed dejen passer til en springform på ca. ø 24 cm. Den passer til festlige lejligheder som bryllup, konfirmation og studenterfest.

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.


Hvis du vil være sikker på at din chokolade bliver korrekt tempereret, kan du læse alle vores tips og tricks om chokoladetemperering her.

Næringsindhold til opskriften Mini sommerlagkager med bær og hyldeblomstcreme - uden gluten

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3479 kJ
831 kcal
992 kJ
237 kcal
Fedt 26.39 g 7.52 g
Kulhydrat 132.75 g 37.82 g
Protein 14.09 g 4.02 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: