Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Mini sommerlagkager med bær og hyldeblomstcreme - uden gluten

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Små søde sommerlagkager, der passer perfekt som kage til sommerfødselsdagen. De er lette og smager dejligt af sommer og denne version er endda glutenfri.

8 stk.

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mini sommerlagkager med bær og hyldeblomstcreme - uden gluten

Redskaber:

håndmixer
bageplade; 30 x 40 cm
rund udstikker; ø 9 cm
kagerulle
Dr. Oetker engangssprøjteposer

Lagkagebunde uden gluten:

8 æg str. M/L
350 g sukker
4 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 g rismel
100 g kartoffelmel
4 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Hyldeblomstcreme:

2 æg str. M/L
2 blade Dr. Oetker Husblas
2 spsk. sukker
1 spsk. majsstivelse
¼ tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
2 ½ dl sødmælk
½ dl koncentreret hyldeblomstsaft
2 ½ dl piskefløde

Pynt:

500 g friske bær - vælg dine favoritter
1 dl flormelis
250 g hvid fondant
flormelis , til udrulning
100 g mørk chokolade

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Lagkagebunde uden gluten

Pisk æg, sukker og vaniljesukker hvidt og skummende. Bland rismel, kartoffelmel og bagepulver i en skål indtil det er ensartet. Sigt de tørre ingredienser i æggemassen og vend derefter dejen sammen. Smør dejen ud i et jævnt lag på to bageplader beklædt med bagepapir.

Bag bundene i ca. 10 minutter til overfladen er let gylden. Hvis bundene får for meget farve i ovnen, kan de dækkes med et stykke stanniol mens de bager færdig.


Vend de færdigbagte bunde ud på bagepapir drysset med sukker og udstik 24 runde kager med en rund udstikker (ca. ø 9 cm.)

2

Hyldeblomstcreme

Læg husblassen i blød i 5-10 minutter i koldt vand. 


Pisk æg, sukker, majsstivelse og vaniljepasta sammen i en gryde. Pisk mælken i og varm cremen forsigtigt op til kogepunktet under konstant omrøring. Kog cremen godt igennem og tilsæt hyldeblomstdrik.Tag gryden af varmen.


Klem vandet ud af husblassen og rør det i den varme creme. Rør indtil husblassen er helt opløst. Sæt cremen til afkøling indtil den er næsten kold og har en tyk og cremet konsistens.


Pisk fløden til en let flødeskum. Vend cremen i flødeskummet. Virker cremen en anelse klumpet, så passér den gennem en sigte, inden den vendes i flødeskummet.

3

Pynt

Skyl bærrene og skær større bær i mindre stykker. Vend bærrene i flormelis og lad dem trække i ca. 30 minutter.



Rul fondanten tyndt ud på et bord drysset med flormelis. Udstik 8 cirkler (ca. ø 9 cm.). 


Smør 8 af bundene med et meget tyndt lag creme og læg fondantcirklerne ovenpå. 



Kom creme og bær på 8 af de resterende bunde, top med endnu en bund og gentag med creme og bær. Top alle kagerne med en af bundene med fondant på.


Smelt chokoladen og lad den køle en smule ned og kom det i en sprøjtepose. Klip et lille hul. Lav enten snirkler direkte på fondanten eller lav det på et stykke bagepapir. Lad chokoladen stivne og flyt derefter forsigtigt snirklerne over på kagerne.

Pynt evt. kanten af kagerne med rød glasur og krymmel.

Tips

Opbevar kagerne på køl, hvor de kan holde sig 1-2 dage.

Kagen kan laves som en stor lagkage, hvormed dejen passer til en springform på ca. ø 24 cm. Den passer til festlige lejligheder som bryllup, konfirmation og studenterfest.

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.


Hvis du vil være sikker på at din chokolade bliver korrekt tempereret, kan du læse alle vores tips og tricks om chokoladetemperering her.

Næringsindhold til opskriften Mini sommerlagkager med bær og hyldeblomstcreme - uden gluten

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3337 kJ
797 kcal
1030 kJ
246 kcal
Fedt 26.30 g 8.12 g
Kulhydrat 127.94 g 39.49 g
Protein 14.09 g 4.35 g