Træstammer med marmoreret marcipan

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Kagerester i nye klæder. Disse træstammer er betrukket med marmoreret marcipan, der giver dem et farverigt og festligt udtryk.

12 stk.

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Træstammer med marmoreret marcipan

Redskaber:

håndmixer med dejkroge
kagerulle
termometer

Træstammemasse:

800 g kagerester fx chokoladekage og lagkagebunde
40 g Dr. Oetker Baking Cocoa
75 g hindbærmarmelade
4 - 5 tsk. Dr. Oetker Romaroma efter smag

Marmoreret marcipan:

400 g marcipan
200 g flormelis
4 spsk. Dr. Oetker Flydende Glukose
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
flormelis til udrulning
vand til samling af marcipankant

Chokoladeovertræk og pynt:

150 g mørk kvalitetschokolade (hakket)
15 g kakaosmør (hakket)
Dr. Oetker Ocean Mix

Tilberedning

Tilberedning

1

Træstammemasse

Kom kageresterne i en skål. Brug en håndmixer med dejkroge eller en foodprocessor til at røre kageresterne til smulder. Blandingen behøver ikke være helt findelt, men må gerne have lidt tekstur. Tilføj kakaopulver, marmelade og romaroma efter smag og rør det sammen til en fast ensartet masse. Hvis den er for tør, så tilsæt lidt ekstra syltetøj. Stil til side imens marcipanen forberedes.

2

Marmoreret marcipan

Ælt marcipan, flormelis og flydende glukose godt sammen. Det kan gøres i en røremaskine eller med hænderne. Del marcipanen i to lige store dele og læg den ene til side, dette er den hvide del af marmoreringen. Tag derefter den anden portion og del den igen i to lige store dele. Den ene portion farves i en svag blå farve og den anden i en lidt mørkere blå.

Tag mindre stykker af marcipanen og rul dem ud i pølser af forskellige længder. Læg pølserne ved siden af hinanden og i forlængelse af hinanden så de danner et langt bånd. Afhængigt af  tykkelsen skal der ligge omkring 6 pølser ved siden af hinanden.  Tryk marcipanen sammen og rul den til én lang pølse. Tag pølsen og fold den på midten og sno de to ender sammen. Rul igen marcipanen til en lang pølse og fold den på midten og sno enderne sammen. Fortsæt med dette indtil den ønskede marmorering opnås. 

Rul igen marcipanen ud til en pølse og brug en kagerulle til at rulle den til et marcipanbånd. Det skal have en tykkelse på 2-3 mm og en bredde på ca. 12 cm. Brug flormelis til at drysse bordet med, så marcipanen ikke hænger fast. Skær kanterne på båndet lige. 

3

Samling

Rul træstammemassen ud til en lang pølse med en diameter på ca. 5-6 cm. Placér den på midten af marcipanbåndet. Stryg kanterne af marcipanen let med vand. Rul den sammen om træstammemassen, skær evt. overskydende marcipan fra og vend samlingen nedad. Skær træstammerne ud i 12 lige store stykker, eller i ønsket størrelse.

4

Chokoladeovertræk og pynt

Kom hakket chokolade og kakaosmør i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Varm massen i 30 sekunder ad gangen og rør i massen indimellem. Fortsæt med dette indtil chokoladen begynder at smelte. Giv herefter kun chokoladen 10 sekunder ad gangen og rør det godt igennem imellem hver omgang i mikroovnen. For at temperere chokoladen skal den nå en temperatur på 31-32 °C, men må ikke overstige 34 °C.

Dyp enderne på træstammerne i den tempereret chokolade. Hæld Ocean Mix krymmel i en lille skål og dyp enderne af træstammerne i krymmelet, alternativt kan krymmelet også drysses over chokoladen. Lad chokoladen sætte sig inden træstammerne serveres.

Tip

Du kan bruge lige de kagerester du har til træstammerne fx chokoladekage, lagkagebunde, muffins, brownies, wienerbrød, roulade eller mazarinkage. Du kan også sagtens købe nogle kager i supermarkedet, hvis du ikke lige har nogle kagerester ved hånden.

Opskriften er udviklet af Nicoline og du kan se hvad hun skriver om opskriften på hendes blog Det Glade Køkken.

Næringsindhold til opskriften Træstammer med marmoreret marcipan

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2483 kJ
593 kcal
1687 kJ
403 kcal
Fedt 24.45 g 16.63 g
Kulhydrat 85.28 g 58.02 g
Protein 6.78 g 4.61 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: