til opskriften Træstammer med marmoreret marcipan
håndmixer med dejkroge | |
kagerulle | |
termometer |
800 g | kagerester fx chokoladekage og lagkagebunde |
40 g | kakao |
75 g | hindbærmarmelade |
4 - 5 tsk. | Dr. Oetker Romaroma efter smag |
400 g | marcipan |
200 g | flormelis |
4 spsk. | glukosesirup |
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour | |
flormelis til udrulning | |
vand til samling af marcipankant |
150 g | mørk kvalitetschokolade (hakket) |
15 g | Dr. Oetker Kakaosmør (hakket) |
Dr. Oetker Ocean Mix |
Kom kageresterne i en skål. Brug en håndmixer med dejkroge eller en foodprocessor til at røre kageresterne til smulder. Blandingen behøver ikke være helt findelt, men må gerne have lidt tekstur. Tilføj kakaopulver, marmelade og romaroma efter smag og rør det sammen til en fast ensartet masse. Hvis den er for tør, så tilsæt lidt ekstra syltetøj. Stil til side imens marcipanen forberedes.
Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup godt sammen. Det kan gøres i en røremaskine eller med hænderne. Del marcipanen i to lige store dele og læg den ene til side, dette er den hvide del af marmoreringen. Tag derefter den anden portion og del den igen i to lige store dele. Den ene portion farves i en svag blå farve og den anden i en lidt mørkere blå.
Tag mindre stykker af marcipanen og rul dem ud i pølser af forskellige længder. Læg pølserne ved siden af hinanden og i forlængelse af hinanden så de danner et langt bånd. Afhængigt af tykkelsen skal der ligge omkring 6 pølser ved siden af hinanden. Tryk marcipanen sammen og rul den til én lang pølse. Tag pølsen og fold den på midten og sno de to ender sammen. Rul igen marcipanen til en lang pølse og fold den på midten og sno enderne sammen. Fortsæt med dette indtil den ønskede marmorering opnås.
Rul igen marcipanen ud til en pølse og brug en kagerulle til at rulle den til et marcipanbånd. Det skal have en tykkelse på 2-3 mm og en bredde på ca. 12 cm. Brug flormelis til at drysse bordet med, så marcipanen ikke hænger fast. Skær kanterne på båndet lige.
Rul træstammemassen ud til en lang pølse med en diameter på ca. 5-6 cm. Placér den på midten af marcipanbåndet. Stryg kanterne af marcipanen let med vand. Rul den sammen om træstammemassen, skær evt. overskydende marcipan fra og vend samlingen nedad. Skær træstammerne ud i 12 lige store stykker, eller i ønsket størrelse.
Kom hakket chokolade og kakaosmør i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Varm massen i 30 sekunder ad gangen og rør i massen indimellem. Fortsæt med dette indtil chokoladen begynder at smelte. Giv herefter kun chokoladen 10 sekunder ad gangen og rør det godt igennem imellem hver omgang i mikroovnen. For at temperere chokoladen skal den nå en temperatur på 31-32 °C, men må ikke overstige 34 °C.
Dyp enderne på træstammerne i den tempereret chokolade. Hæld Ocean Mix krymmel i en lille skål og dyp enderne af træstammerne i krymmelet, alternativt kan krymmelet også drysses over chokoladen. Lad chokoladen sætte sig inden træstammerne serveres.
Du kan bruge lige de kagerester du har til træstammerne fx chokoladekage, lagkagebunde, muffins, brownies, wienerbrød, roulade eller mazarinkage. Du kan også sagtens købe nogle kager i supermarkedet, hvis du ikke lige har nogle kagerester ved hånden.
Opskriften er udviklet af Nicoline og du kan se hvad hun skriver om opskriften på hendes blog Det Glade Køkken.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
2483
kJ
593 kcal |
1687
kJ
403 kcal |
Fedt | 24.57 g | 16.72 g |
Kulhydrat | 85.24 g | 57.99 g |
Protein | 6.79 g | 4.62 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA. Du kan til enhver tid skifte mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: