Skal du bruge vaniljesukker, vaniljeekstrakt eller vaniljepasta når du bager? Hvorfor ikke gå all-in og brug alle 3 slags vanilje, for masser af lækker vaniljesmag i dine cookies? Man kan måske tænke at det er meget vanilje, men kan man virkelig få for meget af det gode? Vi mener nej! Det er nemt at variere fyldet i en amerikansk cookie, men for at holde den rene vaniljesmag har vi i denne opskrift kun tilsat hvid chokolade og en smule sprøde hasselnøddeflager for ekstra "chewiness".
til opskriften Triple vanilla cookies
1 pose | Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50 g) |
225 g | blødt smør |
275 g | sukker |
1 | æg str. M/L |
2 tsk. | Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje |
2 tsk. | Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt |
2 tsk. | Dr. Oetker Vanilla Paste |
350 g | hvedemel |
1 tsk. | Dr. Oetker Natron |
½ tsk. | salt |
150 - 200 g | hvid chokolade (knapper eller grofthakket) |
Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme. Husk: Hvis du bruger varmluft kan du bage flere plader på én gang.
Pisk smør og blødt og luftigt i ca. 4-5 minutter. Tilsæt ægget og alle 3 slags vanilje og pisk blandingen godt sammen. Bland mel, natron og salt og vend det i blandingen. Tilsæt hvid chokolade og hasselnøddeflager. Vend igen blandingen hurtigt sammen, til en let sammenhængende dej.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Læg klatter af kagedej på bagepladen med en spiseske. Hver klat skal være ca. 1 spsk. (ca. 50 g).
Bag kagerne i ca. 10 minutter. Træk bagepapiret af bagepladen og over på køkkenbordet og lad de varme (og bløde) cookies afkøle. Når kagerne er kolde bliver de hårde/håndterbare og kan nu gemmes i en lufttæt beholder.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
733
kJ
175 kcal |
1930
kJ
461 kcal |
Fedt | 8.67 g | 22.83 g |
Kulhydrat | 19.64 g | 51.67 g |
Protein | 2.08 g | 5.48 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: