Klassiske brunkager

(0)
4 17 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Brunkager er en sand juleklassiker. Dejen er nem at lave og kan opbevares på frost så der hurtigt er nybagte småkager hele julen igennem.

100 - 120 stk.

nem 60 Minutter

Brunkager er en af de småkager der bare næsten hører sig til i julen. Denne opskrift er med sukat og mandler og lavet med Dr. Oetker Brunkagekrydderi, der gør det er nemt at få den helt rigtige brunkagesmag uden at skulle ud og købe en masse forskellige krydderier. Dejen rulles til en pølse og skæres til småkager, på den måde laver du hurtigt en masse småkager, men du kan også vælge at rulle dejen ud og udstikke den i fine figurer.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassiske brunkager

Brunkagedej:

1 ½ tsk. Dr. Oetker Potaske
½ dl vand
250 g smør
200 g sirup
200 g sukker
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1 bæger Dr. Oetker Sukat eller Appelsinskal (100 g)
1 brev Dr. Oetker Brunkagekrydderi
500 g hvedemel

Tilberedning

Tilberedning

1

Brunkagedej

Opløs potasken i vandet. Smør, sirup og sukker koges op og den opløste potaske røres i. Afkøl massen i en skål til den er lunken. Er den for varm vil dejen smuldre, når melet røres i.

Bland mandler, sukat/appelsinskal, sigtet brunkagekrydderi og hvedemel sammen og rør det i sukkermassen. Ælt dejen til den er ensartet og smidig. Tril dejen til tykke stænger (ø 4 cm) eller saml den i en kugle. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 12 timer, og gerne op til 24 timer.

2

Afbagning

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C traditionel varme.


De afkølede dejstænger skæres i tynde skiver og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag brunkagerne i 8-10 minutter. Afkøl brunkagerne på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.

Bagetid: 8 - 10 minutter

Tips

Stængerne kan lægges i fryseren og tages op, og skæres fra frost, når lysten til friske brunkager melder sig. Dejen kan holde sig på frys i 3 måneder.

Dejen kan også rulles tyndt ud og udstikkes til figurer. Klik her og bliv inspireret til udstikning af figurer af brunkagedej eller denne opskrift på Liv Martines julesmåkager.

Næringsindhold til opskriften Klassiske brunkager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 226 kJ
54 kcal
1742 kJ
416 kcal
Fedt 2.16 g 16.58 g
Kulhydrat 6.92 g 53.20 g
Protein 0.62 g 4.77 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: