Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Klassiske brunkager

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Brunkager er en sand juleklassiker. Dejen er nem og kan laves til både runde småkager eller bruges til at udstikke figurer, der kan pyntes af børnene.

100 - 120 stk.

nem 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassiske brunkager

Kagedejen:

1 ½ tsk. Dr. Oetker Potaske
½ dl vand
250 g smør
200 g sirup
200 g sukker
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1 bæger Dr. Oetker Sukat eller Appelsinskal (100 g)
1 brev Dr. Oetker Brunkagekrydderi
500 g hvedemel

Tilberedning

Tilberedning

1

Kagedejen

Opløs potasken i vandet. Smør, sirup og sukker koges op og den opløste potaske røres i. Afkøl massen i en skål til den er lunken. Er den for varm vil dejen smuldre, når melet røres i.

Bland mandler, sukat/appelsinskal, sigtet brunkagekrydderi og hvedemel sammen og rør det i sukkermassen. Ælt dejen til den er ensartet og smidig. Tril dejen til tykke stænger (ø 4 cm) eller saml den i en kugle. Lad dejen hvile i køleskabet i mindst 12 timer, og gerne op til 24 timer.

Stængerne kan evt. ligges i fryseren og tages op, og skæres fra frost, når lysten til friske brunkager melder sig. Dejen kan holde sig på frys i 3 måneder.

2

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C traditionel varme.

De afkølede dejstænger skæres i tynde skiver og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag brunkagerne i 8-10 minutter. Afkøl brunkagerne på en bagerist og opbevar dem i en kagedåse.

Tips og tricks

Dejen kan også rulles tyndt ud og udstikkes til figurer. Klik her og bliv inspireret til udstikning af figurer af brunkagedej eller denne opskrift på Liv Martines julesmåkager.

Næringsindhold til opskriften Klassiske brunkager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 226kJ
54kcal
1725kJ
412kcal
Fedt 2.24g 17.20g
Kulhydrat 7.59g 58.41g
Protein 0.58g 4.44g