Flag
Temasider
Hjemmelavede flødeboller - sådan gør du!

Drømmer du også om at lave hjemmelavede flødeboller? Så finder du alle Dr. Oetkers bedste opskrifter og tips herunder.

Her på siden finder du vores bedste opskrifter på flødeboller med kvalitetsingredienser fra Dr. Oetker, så du nemt og enkelt kan lykkes med at lave dine helt egne flødeboller fra bunden.

Få bl.a. Liv Martines fine ”Bryllupsflødeboller” som hun lavede i #BagLiveMedLiv søndag den 28. juli 2019 på Kagerullens Facebook side. Du finder også en lækker flødebolleopskrift med smag af After Eight® med tip til hvordan du selv kan bage flødebollebunde af chokoladedej, og en lækker opskrift på flødeboller med varme krydderier og marcipanbund.

1 af 1 resultater set

https://media.graphassets.com/resize=fit:max,width:1000/output=format:jpg/m0HggSbdQui5gayDlpmR

3 af 3 resultater set

Vil du vide mere?
OPSKRIFTHÆFTE
Succes med hjemmelavede flødeboller
Hent vores flødebollehæfte og få succes med hjemmelavede flødeboller hver gang!

5 af 5 resultater set

Sådan laver du nemt hjemmelavede flødeboller

Nu kan du nemt lave hjemmelavede flødeboller med Dr. Oetker Flødebolleskum.

Klik på videoen og se hvor nemt det er at lave lækre, hjemmelavede flødeboller.

https://media.graphassets.com/resize=fit:max,width:1000/output=format:jpg/m0HggSbdQui5gayDlpmR

Dr. Oetker Flødebolleskum

Tilberedningen af Flødebolleskum er nem:

Kom posens indhold i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er luftig og helt stiv. Skummet skal være kølet til stuetemperatur, og skal være helt stift og nærmest "sidde fast" i piskeriset inden det er klart.

Det er meget vigtigt at piske flødebolleskummet til det er helt stift, da flødebollerne ellers falder sammen.

Flødebolleskum er en skum, der kan nydes rå. Derfor kan den også bruges som italian meringue, som er en såkaldt rå marengs, der eksempelvis kan bruges til at pynte en tærte med.

Du kan klikke her og læse mere om Flødebolleskum.

 

7 resultater

6 af 7 resultater set

Hjemmelavede flødeboller overtrukket med chokolade

Hvis man laver hjemmelavede flødeboller kan man enten vælge at støbe dem i en silikoneform eller at dyppe dem i smeltet chokolade. Hvis du vælger at dyppe dine flødeboller i chokolade har vi to tips til at sikre, at du som nybegynder får succes:

1. Pisk flødebolleskummet så stift som muligt, og nok noget stivere end du forventer det skal være. Det skal være så stift at det næsten ikke er til at få af piskeriset.

2. Brug kakaosmør til at fortynde din chokolade. Som nybegynder kan det hjælpe at bruge en ret stor mængde kakaosmør i sin chokolade når den tempereres, da den flydende chokolade på den måde bliver tyndere i konsistensen. Dermed er det nemmere at dyppe flødebollerne, da der er mindre "modstand" fra chokoladen, og man undgår at flødebollen presses sammen og bliver "flad", det gør dog også at det endelig lag af chokolade på flødebollen vil blive tyndere. Til begyndere anbefaler vi at bruge 75g kakaosmør til 300g chokolade. I takt med at du bliver dygtigere til at temperere chokolade, kan du gradvist reducere mængden af kakaosmør, ned til de normalt anbefalede 10% (dvs. 10 g kakaosmør til 100 g chokolade). Juster også mængden af kakaosmør efter hvilken type og hvilken kvalitet af chokolade du bruger. Hvid chokolade og mælkechokolade er ofte lidt tyktflydende sammenlignet med meget mørk chokolade, så til dem bruges der lidt mere end til en meget mørk chokolade.

Du kan finde både kakaosmør og god kvalitetschokolade online på Bagetid.dk som leverer dag til dag.

Ønsker du ikke at arbejde med tempereret chokolade og kakaosmør, så er det muligt at bruge en god færdig overtrækschokolade (kaldt vekao), fx. af mærket Odense. Men det kan være lidt sværere at dyppe flødeboller i, da det ofte er lidt tykt i konsistensen.


Du kan læse mere om chokoladetemperering her.

Tip: Det er nemmere at dyppe en flødebolle som er sprøjtet med en stor rund tyl, enden der er sprøjtet med en stor stjernetyl, da de mange flæser fra stjernetyllen kan få flødebollen til at tilte lidt mere til den ene side. Så start med at blive mester i flødeboller med rund tyl.

https://media.graphassets.com/resize=fit:max,width:1000/output=format:jpg/m0HggSbdQui5gayDlpmR

1 af 1 resultater set